Podjetje s tradicijo - Na trgu že več kot 25 let
 
Spletna trgovina: 041 606 384 PON - PET: 07:00 - 15:00 ure
SOB: ZAPRTO
 
Trgovina hoče: 02 330 38 25 PON - PET: 07:00 - 18:00 ure
SOB: 08:00 - 13:00 ure 

Travna mešanica Watersaver 15 kg

Koda: 250230

Mešanica travnih semen Barenbrug Water Saver, za odilčno trato z izjemno globokim ukoreninjanjem, izjemno odpornostjo na sušo, poleg tega pa potrebuje manj gnojenja in manj zalivanja.

Ostale različice produkta:
Cena:
127,50 €
Zaloga: Na zalogi
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave

 

Zakaj je trava Water Saver tako edinstvena?

Številne mešanice trav na trgu ponujajo enake sestavine kot Barenbrugova mešanica semen trave Water Saver: trstikasto bilnico, travniško latovko in/ali trpežno ljuljko. Skoraj vse te mešanice vsebujejo naključno izbrane sorte teh vrst trav. Toda raziskovalci italijanskega raziskovalnega centra Landlab so po dolgoletnih raziskavah ugotovili, da specifična mešanica sort dejansko vpliva na kakovost trave. Kombinacija travniških latovk, trstikastih bilnic in trpežnih ljuljk poskrbi za kakovostno trato, ki poleti dobro prenaša sušo in vročino, pomaga šibkejšim trstikastim bilnicam preživeti zimo in spomladi zagotavlja zgodnjo rast. Zaradi trpežne ljuljke trata po setvi hitro ozeleni, hkrati pa zagotavlja veliko prostora počasneje rastočima vrstama travniški latovki in trstikasti bilnici.

 

 

Premagajte sušo! 

Dolgotrajnejša suša lahko uničujoče učinkuje na trato. To težavo preprečite z travno mešanico Water Saver. Medtem ko se druge trate med sušo posušijo, trata Water Saver ostane zelena. Sorte, ki jih je izbral oddelek za raziskave podjetja Barenbrug in so vključene v mešanico Water Saver, so izjemno odporne proti suši in vročini.

Travno seme Water Saver vsebuje Barenbrugove trstikaste bilnice, trpežne ljuljke in travniške latovke. Barenbrugove sorte travniških latovk so znane po svoji izjemni trpežnosti in sposobnosti okrevanja po suhih obdobjih.

 
Travniška latovka je glavni adut mešanice Water Saver

Potem ko druge sorte v suhih ali vročih razmerah omagajo, pa sorte, kot je Barimpala, kmalu spet ozelenijo. 

Travniška latovka je najvplivnejša vrsta v mešanici Water Saver. Obstaja zelo veliko sort travniških latovk, toda Barenbrugov oddelek za raziskave je v mešanico vključil samo tiste, ki so najodpornejše proti suši, teptanju in zimskemu mrazu. Barimpala je sorta travniške latovke, ki dobro prenaša tako sušo kot tudi zimski mraz. 

Globina korenin travne mešanice Water Saver

Globok koreninski sistem: dodatna prednost

Trata Water Saver prek globokih korenin pridobiva vodo iz globljih plasti prsti. Standardne trave imajo manj globoke korenine, zato lahko pridobivajo vodo samo iz zgornje plasti (do globine 10–15 cm). Take rastline v suhih razmerah hitro odmrejo, še preden sploh pride do hude suše. Trstikasta bilnica v mešanici Water Saver lahko ustvari koreninski sistem, ki sega več kot 60 cm globoko ter lahko shrani dovolj vode in hranilnih snovi (sladkorjev) tudi za suha obdobja. Travniška latovka zagotavlja vodoravno razraščanje in tako poskrbi za obsežno mrežo podzemnih korenik in korenin.

 

 

 

 

Manjša poraba vode in nižji stroški 

Z travo Water Saver lahko prihranite do 70 % vode, ki jo porabite za namakanje. Primer: v Italiji, kjer povprečna mesečna poraba vode znaša 120 litrov na kvadratni meter, se z našo mešanico poraba kmalu zniža za 0,70 x 600 litrov = 420 litrov na m2 v rastni sezoni, ki traja od maja do oktobra. To ustreza 42 kubičnim metrom na 100 kvadratnih metrov. Preračunano v evre ta prihranek znaša do 73,50 EUR na 100 kvadratnih metrov, odvisno od regije

.

Oznaka Green Earth

Vse kultivarje in mešanice, ki nosijo znak kakovosti Green Earth, so preverili neodvisni inštituti na Nizozemskem in v drugih državah. Podjetje Barenbrug upa, da bo z oznako Green Earth pripomoglo k ustvarjanju bolj zelenega planeta, da bodo lahko tudi prihodnje generacije uživale v športu in drugih rekreativnih dejavnostih.

Pri razvijanju izdelkov je prednostna skrb podjetja Barenbrug gospodarna in ekološka raba in nega trave. Z izdelki z oznako kakovosti Green Earth podjetje Barenbrug negovalcem zelenih površin omogoča bolj trajnostno uporabo in nego trave. Podjetje Barenbrug je z obsežnimi raziskavami in dolgoletnimi izkušnjami pridobilo edinstveno znanje o tem, kateri kultivarji in mešanice zagotavljajo trajnostno uporabo in nego trave.

 

Barenbrug je oblikoval štiri točno določene pogoje, ki jih morajo izpolnjevati mešanice semen trav, da lahko pridobijo to oznako kakovosti za trajnost. Oznaka Green Earth pomeni, da je trava pri vsaj eni od spodaj navedenih lastnosti boljša od prejšnje generacije:

  • Manjša poraba vode.
  • Manjša poraba gnojil.
  • Manjša poraba herbicidov in fungicidov.
  • Redkejše košenje.

Svetovni uspeh podjetja Barenbrug

Barenbrug je s svojimi semeni na velikih športnih dogodkih po celem svetu žanje veliko uspeha. Olimpijske igre v Londonu in ekingu so se odvijale na visokokakovostnih tratah podjetja Barenbrug. Barenbrugovo trato smo videli tudi na SP v nogometu v Južni Afriki in na EP v nogometu na Poljskem in v Ukrajini. Barenbrugove trate se upoorabljajo tudi na teniških turnirjih in v veliko evropskih nogometnih klubih, med njimi tudi Manchester City. Vse to priča o izjemni kakovosti travnih mešanic podjetja Barenbrug.

Potrebujete pomoč

Kontaktirajte nas preko telefonske številke ali pa nas obiščite v poslovalnici

 
Pokličite nas:
02 330 38 25
Delovni čas: od ponedeljka do petka: 07:00 - 18:00 ure sobota: 08:00 - 13:00 ure nedelja: zaprto