Travnik z deteljo 15kg (250023)

Travnik z deteljo 15kg
Barenbrug

Proizvajalec: Barenbrug

Pridelovalci mleka živijo v neverjetnem obdobju. Kmetije se hitro razvijajo, cene kmetijskih pridelkov  se spreminjajo hitreje kot kadar koli prej in nihče ne ve, kaj se bo dogajalo na trgu mleka in mlečnih izdelkov po letu 2015. Za kmeta je zdaj bolj kot kadar koli prej pomembno, da se osredotočijo na dobiček. Morali bi se vprašati, kako lahko pridelamo več mleka z nižjimi stroški. Odgovor je v ustrezni krmi.

Ostale različice produkta:

 

Cena: 83,55 €

Stanje zaloge: na voljo

 

Opis izdelka

Poudarek na donosnost

Trave in detelje lahko pridelamo na lastni kmetiji, tako imamo vseskozi pregled nad pridelkom, kakovostjo in stroški. Hranljiva in za živali okusna krma bo kmetu omogočila prihranke pri nakupu dragih koncentratov. Z uporabo krmnih mešanic Milkway iz Barenbruga ste že korak bližje večji donosnosti kmetije.

Pomen dobrega travinja

Raziskave uradnih inštitutov in praksa so pokazale, da travne sorte in mešanice Milkway dajo v povprečju 5% več skupne hranilne vrednosti na hektar kot običajne travne mešanice, kar se kaže tui kot 600 – 700 kg več suhe snovi v pridelku na hektar. To v praksi pomeni energijo, potrebno za 1000kg mleka na hekta. Če upoštevamo trenutno cene mleka, lahko kmetija letno zasluži 35o evrov na hektar več, če uporablja Barenbrugove trave. 

Milkway travnik z deteljo, odličen pridelek z več beljakovinami. Primerna za košnjo. Travinja za daljše obdobje.

 • Primerna za 4 do 5-letno rabo
 • Mešanica trave/črne detelje
 • Za silažo ali seno
 • Možna je občasna paša
 • Daje okusno krmo z bogato vsebnostjo beljakovin

Tehnični podatki

 • Čas setve: marec – september
 • Gostota setve – 35 - 45 kg/ha

Sestava:

 • Barnauta – trpežna ljuljka – tetraploidna – 20%
 • Mara – trpežna ljuljka – diploidna – 20%
 • Cosmonaut/Barvital – travniška bilnica – 37%
 • Barfleo / Tuukka – mačji rep – 20%
 • Spurt / Discovery – črna detelja – 3%
Pakiranje: 15 kg

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami. Polja označena z * so obvezna!

  1. Roko d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Aktualno

 • Trava, najpomembnejši pridelek na svetu

  29.09.2016

  Težko je verjeti, da je majhna zelena rastlina v vašem vrtu najpomembnejši pridelek na svetu. Ne le z vidika kmetijstva, ampak tudi iz ekonomskega in tudi ekološkega. Ocenjuje se, da približno 20% svetovnega vegetacijo sestavljajo trave.

  Več o ...
   
 • Inovativne travne mešanice

  18.09.2015

  Pridelovalci mleka živijo v zapletenem obdobju. Kmetije se hitro razvijajo, cene kmetijskih pridelkov se spreminjajo hitreje kot kadar koli prej in nihče ne ve kaj se bo na trgu mleka in mlečnih izdelkov dogajalo v prihodnosti. Za kmete je zdaj bolj kot kadar koli prej pomembno, da se osredotočijo na dobiček. Vprašati bi se morali, kako lahko pridelamo več mleka z nižjimi stroški. Eden od odgovorov je prav gotovo ustrezna krma.

  Več o ...
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.