Zdravi do upokojitve

Zdravi do upokojitve

30.03.2021

V okviru javnega razpisa Pilotni projekti razvoja in uvedbe inovativnih rešitev za ohranjanje zavzetosti, produktivnosti in učinkovitosti starejših zaposlenih je naše podjetje, skupaj s podjetjem LEK VETERINA d.o.o., pridobilo sofinanciranje za uvedbo praks, ki bodo starejšim zaposlenim omogočila lažje opravljanje dela do upokojitve.

V razvitih družbah se zmanjšujeta stopnji rodnosti in smrtnosti, kar pomeni, da se življenjska doba viša, kar vodi do večjega števila starejših zaposlenih, ki jim je potrebno prilagajati delo in delovna mesta. Ker bo po statističnih podatkih v Sloveniji čez pet let vsak četrti zaposleni starejši od 55 let, je pomembno, da se delodajalci zavedajo pomena, kakovosti in predanosti starejših zaposlenih, ter jih v skladu s tem tudi obravnavajo. Vlaganja delodajalcev v varstvo pri delu in prilagajanje delovnih mest potrebam starejših lahko prispevata k daljši delovni aktivnosti in manjšemu obsegu odsotnosti z dela.

Namen projekta je spodbujanje podaljševanja delovnega življenja, ustvarjanje delovnih pogojev, ki bodo omogočali delavcem, da bodo delali dlje ter zniževanje števila dni povprečnega trajanja odsotnosti zaposlenih zaradi bolniškega staleža.

Oba projektna partnerja bosta uvedla aktivnosti za zaposlene na delovnih mestih z dolgotrajnim sedečim delom, dolgotrajnim delom za računalnikom ali dolgotrajno vožnjo avtomobila. Pri uvajanju ukrepov bosta projektna partnerja medsebojno sodelovala, si izmenjevala opažanja in primerjala učinke uvedenih ukrepov na zaposlene.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami. Polja označena z * so obvezna!

    1. Roko d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Koledar novic

 
oktober 2021
P T S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
 

Prijava na e-novice

 

Če želite prejemati naše E-novice

spodaj pripišite svoj E-mail naslov in kliknite gumb: POŠLJI. Na vaš e-mail smo poslali potrditveno sporočilo.

    1. Roko d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.