Kravimin 2 25kg (230013)

Kravimin 2 25kg
Lek Veterina

Proizvajalec: Lek Veterina

Rudninska krmna mešanica za krave in plemenske telice k osnovnemu obroku, ki vsebuje dovolj Ca in P v ustreznem razmerju.

Ostale različice produkta:

 

Izdelka ni na zalogi.

Povpraševanje

 

Opis izdelka

Kakšnemu obroku dodajamo Kravimin® 2?

Sestava Kravimina® 2 je prilagojena lastnostim krme, pridelane na pravilno gnojenih površinah. Pravilno gnojenje površin za pridelovanje krme (ne premalo ne preveč) je začetek pravilne prehrane vseh vrst domačih živali. Gnojenje značilno vpliva na vsebnost makroelementov (Ca, P, Mg in K) v pridelani krmi. Krave in plemenske telice, ki jih krmimo s travo (paša, prilast) in travno-deteljnimi mešanicami (manjši delež detelje), z mrvo ali travno silažo, dobijo z osnovno krmo že dovolj kalcija in fosforja v pravilnem razmerju (1,5- 2,0 : 1), če površine za pridelovanje primerno gnojimo.

Kakšni so učinki uporabe Kravimina® 2?

V osnovnem obroku vedno primanjkuje natrija, cinka, bakra, joda, kobalta in selena, pozimi tudi vitaminov.Dodatne količine Ca in P, ki bi jih krave dobivale z nepravilno izbranim mineralno-vitaminskim dodatkom, bi povzročile motnje v presnovi. Kravimin® 2 vsebuje natrij, mikroelemente in vitamine, s katerimi zagotovimo ne samo pravilno oskrbo krav s temi učinkovinami, ampak tudi mikroorganizme v predželodcih. Ti se lahko ob pravilno izbranem mineralno-vitaminskem dodatku (tudi drugi Kravimini® izpolnjujejo to nalogo) učinkovito razmnožujejo, prebavljajo ogljikove hidrate in ustvarjajo mikrobne beljakovine. S tem zagotovijo kravam boljšo izkoristljivost hranljivih snovi krme, dobro mlečno vztrajnost, večjo vsebnost beljakovin, laktoze in SSBM ter manjšo vsebnost sečnine (ureje) in somatskih celic v mleku. Pravilno krmljenje Kravimina® 2 ob ustrezni oskrbi krav z energijo, beljakovinami in strukturno surovo vlaknino zagotavlja dobro plodnost krav in plemenskih telic ter preprečuje pojav zdravstvenih motenj.

Kravimin® 2 krmimo tudi presušenim kravam in plemenskim telicam zadnja dva meseca pred telitvijo (ne glede na vsebnost rudninskih snovi v osnovni krmi).

Opozorilo

Izdelek ni primeren za drobnico zaradi dodanega bakra.

Priporočene količine v dnevnem obroku

 

Dnevne količine

Krave

150 g (6 zvrhanih velikih žlic)

Presušene krave in visoko breje telice

100 do 150 g (4 do 6 zvrhanih velikih žlic)

 Stabilnost in hramba

Rok uporabe je 6 mesecev.
Hranimo v suhem in zračnem prostoru, pri temperaturi do 25 °C.

Tehnični podatki

Sestava

1 kg Kravimina® 2 vsebuje:

Na

140 g

Mg

30 g

Vitamin A

750.000 i.e.

Vitamin D

3150.000 i.e.

Vitamin E

2500 mg

Nikotinska kislina

15.000 mg

Kalcijev pantotenat

500 mg

I

80 mg

Mn (oksid)

2625 mg

Mn (kelat)

875 mg

Zn (kelat)

2400 mg

Zn (sulfat)

5600 mg

Co

50 mg

Cu (sulfat)

1575 mg

Cu (kelat)

525

Se (selenit)

15 mg

Se (selenometionin)

15 mg

S

1000 mg

Rastlinski nosilec

do 1000 g

Pakiranje: 25 kg

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami. Polja označena z * so obvezna!

    1. Roko d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
 

Prijava na e-novice

 

Če želite prejemati naše E-novice

spodaj pripišite svoj E-mail naslov in kliknite gumb: POŠLJI. Na vaš e-mail smo poslali potrditveno sporočilo.

    1. Roko d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.