Ecocid S prašek 1kg (230342)

Ecocid S prašek 1kg
KRKA d.d.

Proizvajalec: KRKA d.d.

Ecocid ® S je vsestransko visokoaktivno razkužilo za površine, ki omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi,
bakterijami in glivami.

Primeren je za redno razkuževanje površin - z njim lahko razkužujemo kljuke, ograje in druga oprijemala, tla, kopalnice, straniščne školjke, predpražnike ter igrače in igralne površine, kadar se virusno obolenje pojavi pri otrocih. Primeren je tudi za razkuževanje oblačil in obutve.

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Ostale različice produkta:

 

Cena: 27,05 €

Stanje zaloge: na voljo

 

Opis izdelka

Navodila za uporabo : KLIKNI
Varnostni list : KLIKNI

Ecocid ® S je registriran tudi za uporabo v:
- javnih prostorih (npr. športnih središčih, šolah, vrtcih, hotelih, tovarnah, pisarnah);
- zdravstvenih ustanovah (npr. lekarnah, bolnišnicah, zdravstvenih domovih, zobozdravstvenih ordinacijah,
laboratorijih);
- veterinarskih ustanovah (veterinarskih postajah, ambulantah, laboratorijih);
- prostorih za namestitev živali.

Ecocid® S je varno razkužilo, v kolikor se uporablja skladno z navodili za uporabo. Priprava je enostavna –vsebino vrečke (50 g praška) raztopite v 5 litrih mlačne vode. Tako pripravljeno 1-% raztopino pustite učinkovati na površinah 15 minut, nato pa jih sperite z vodo pitne kakovosti.

Zaradi velike varnosti in širokega biocidnega delovanja ga lahko uporabljamo za različne namene:

  • Veterinarske ustanove (veterinarske postaje, ambulante in laboratoriji): Uporabljamo ga za razkuževanje vseh površin, kjer je potrebno varno in učinkovito uničit vse viruse, po Gramu pozitivne in po Gramu negativne bakterije in glivice. Enako velja za opremo, posodo, predmete iz stekla, instrumente itd.
  • Prostori za namestitev živali: Z Ecocidom S razkužujemo vse površine in opremo v prostorih za pripravo hrane, hlevih, pasjih utah, kunčnikih, kletkah, panjih in v drugih prostorih za nastanitev živali.
  • Ostala področja uporabe: Ecocid S uporabljamo za dezinfekcijo prevoznih sredstev, klavnic, površin in prostorov na živinskih sejmiščih, prostorov za predelavo in shranjevanje hrane, za dezinfekcijo opreme in površin v gospodinjstvu.

Naše rastline bodo najlepše, če se jim bomo posvečali skozi vse leto. Obdarile nas bodo s svojo edinstveno lepoto, v kolikor bomo znali poskrbeti za njihovo zdravo rast. V času vzgoje rastlin vedno obstajajo določena tveganja, ki lahko ogrozijo optimalno rast rastline. Med dejavnike tveganja prav gotovo sodijo tudi bolezni rastlin, ki jih povzročajo nevarni mikroorganizmi. Zato moramo poskrbeti, da naše rastline ne bodo prihaja v stik s povzročitelji bolezni. Med preventivne ukrepe zaščite rastlin prav gotovo sodi razkuževanje opreme, korit, površin itd. Za učinkovito razkuževanje je potrebno imeti tudi kakovostne proizvode s katerimi lahko učinkovito preprečujemo pojav in širjenje bakterijskih, virusnih in glivičnih obolenj rastlin.

Osnovne in najpomembnejše lastnosti razkužila Ecocid S so učinkovitost, varnost, praktičnost in vsestranska uporabnost. Neodvisna testiranja so dokazala njegovo virucidno, baktericidno in fungicidno učinkovitost. Sestavine, ki jih vsebuje delovna raztopina, se razgradijo v okolju neškodljive snovi in tako ne predstavljajo nevarnost za okolje. Izdelek je v obliki praška, ki ga je enostavno shranjevati, transportirati in natančno redčiti, saj je hitro topen v mlačni vodi. Omogoča popolni nadzor, saj je primeren za razkuževanje površin, predmetov, opreme, zraka in vodnih sistemov.

Ecocid S je vsestransko uporaben kar dokazuje njegova uporaba v programu biološke zaščite rastlinjakov. Program je razdeljen na dva segmenta: 

-      Zaključno razkuževanje in

-      Sprotno (kontinuirano) razkuževanje.

Zaključno razkuževanje rastlinjakov vršimo takrat, ko rastlinjak izpraznimo oz. pripravimo za ponovno vselitev rastlin in ga izvršimo v petih fazah. V prvi fazi rastlinjak grobo očistimo organskih odpadkov (ostanki rastlin, zemlja ipd.), ki predstavljajo velik vir možne ponovne okužbe. Velika količina zemlje tudi zmanjšuje sam učinek čiščenja in razkuževanja. V drugi fazi očistimo in razkužimo vodni sistem v rastlinjaku, ki prav tako lahko vsebuje določene kontaminente, še posebej v glavni vodni cisterni so lahko ostanki smeti in umazanije. Z uporabo Ecocid S bomo odstranili tudi biofilme in alge. Razkužilo v 1 % delovni koncentraciji spustimo skozi cevi in jih, po 10 minutnem delovanju razkužila, izperemo z vodo. Prav tako je potrebno iz rastlinjaka odstraniti vso premakljivo opremo, jo očistiti in razkužiti s prej omenjeno delovno raztopino Ecocida S. V tretji in četrti fazo rastlinjak očistimo in razkužimo. Pri tem uporabljamo 1-% delovno raztopino (300 ml/m2). Po temeljitem čiščenju in razkužbi rastlinjaka ter vrnitvi premakljive opreme v rastlinjak, priporočamo še zamegljevanje (5. faza).  Predvsem zaradi tega, da razkužimo zrak in mesta, ki smo jih s prejšnjimi postopki spregledali oz. so bili za nas nedosegljivi npr. strop, razpoke v stenah itd. Ecocid S lahko uporabimo za hladno ali toplo zamegljevanje. Potrebno pa je poudariti, da končno razkuževanje vršimo brez prisotnosti rastlin v rastlinjaku

Ecocid  S se lahko uporablja tudi za sprotno razkuževanje vseh prostorov, površin, opreme, lončkov, obutve, vozil ipd., pri tem pazimo, da delovna raztopina razkužila ne pride v neposreden stik z rastlino.

Tehnični podatki

Lastnosti in delovanje

Ecocid S je vsestransko visoko aktivno razkužilo za varno in učinkovito zaščito pred virusi, pa tudi pred bakterijami in glivicami. Večkomponentna sestava omogoča postopno prodiranje  Ecocida S v patogene mikroorganizme, oksidacijo posameznih delov in njihovo uničenje. Z Ecocidom S očistimo in razkužimo z enim samim postopkom in tako preprečimo raztros mikroorganizmov, do katerih sicer prihaja med čiščenjem.

pH 1-odstotne raztopine je od 2,0 do 2,7 in ni korozivna. Ne poškoduje gume in plastičnih izdelkov ter ne tvori škodljjivih izparin.

Področja uporabe

Zaradi velike varnosti in širokega biocidnega delovanja ga lahko uporabljamo za različne namene:

- zdravstvene ustanove (bolnišnice, zdravstveni domovi, zobozdravstvene ordinacije, laboratoriji itd.), javni prostori (športna središča, šole, hoteli, tovarne, pisarne) in stanovanja: uporabljamo ga za čiščenje in razkuževanje delovnih in vseh drugih površin, tal, sten, kopalnic, stranišč, opreme in tkanin, kjer je treba varno in učinkovito uničiti vse viruse, bakterije in glivice

- veterinarske ustanove (veterinarske postaje, ambulante in laboratoriji): uporabljamo ga za razkuževanje vseh površin, kjer je potrebno varno in učinkovito uničiti vse viruse, po Gramu pozitivne in po Gramu negativne bakterije in glivice; enako velja za opremo, posodo, predmete iz stekla, itd.:

- prostori za namestitev živali: z Ecocidom S razkužujemo vse površine in opremo v prostorih za pripravo hrane, hlevih, pasjih utah, kunčnikih, kletkah, panjih in v drugih prostorih za nastanitev živali;

- ostala področja uporabe: Ecocid S uporabljamo za dezinfekcijo prevoznih sredstev, klavnic, površin in prostorov na živinskih sejmiščih, prostorov za predelavo in shranjevanje hrane, za dezinfekcijo opreme in površin v gospodinjstvu.

Ni namenjeno neposredni uporabi na ljudeh ali živalih; razen za neprekinjeno rakuževanje vode za napajanje in kopeli za parklje.

Priprava raztopine za razkuževanje

Za učinkovito razkuževanje večinoma zadošča 1-% raztopina Ecocida S, ki mora delovati vsaj 15 minut. Priporočamo mlačno vodo, v kateri se pripravek hitreje topi.

Neželeni učinki in prva pomoč

Če zaradi vdihavanja pride do draženja dihal, prizadeto osebo premestimo na sveži zrak. Ob pojavu simptomov kašljanja, dušenja in sopenja, ki poškodovanca dodatno vznemirijo, ali če simptomi hitro ne ponehajo, poiščemo zdravniško pomoč.

Ob naključnem stiku lahko draži kožo. S prizadetega mesta odstranimo onesnaženo obleko in kožo izperemo z obilo vode. Če draženje po izpiranju ne preneha, poiščemo zdravniško pomoč.

Ob stiku z očmi lahko povzroči poškodbe. Oči temeljijto izperemo z obilo vode ali fiziološko raztopino za izpiranje oči z odprtimi vekami najmanj 15 minut in poiščemo zdravniško pomoč.

Ob naključnem zaužitju lahko pride do poškodbe prebavil. Ne izzivamo refleksa bruhanja. Usta izpiramo z obilo vode. Če je poškodovanec pri zavesti, naj popije veliko vode. Takoj poiščemo zdravniško pomoč.

Varnostni ukrepi in druga navodila

Pri uporabi Ecocida S je potrebno uporabiti zaščitne rokavice, oblačila in očala ali ščitnik za obraz. Pri pripravi razredčene raztopine pazimo da praška ne raztresemo. Ecocida ne mešamo z drugimi kemikalijami. Raztopina Ecocida je pri sobni temperaturi stabilna največ 7 dni. Priporočamo, da vsebino odprte vrečke v celoti porabite.

Pripomočke, uporabljene v postopku razkuževanja po uporabi izperemo s čisto vodo.

Ravnanje z ostanki pripravka in njegove embalaže

Preprečiti sproščanje v kanalizacijo, vodotoke in zemljo. Prepovedano je skupno odstranjevanje z nenevarnimi odpadki. Odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi, ki obravnavajo ravnanje z nevarnimi odpadki. Razlito ali razsuto snov/zmes je potrebno prestreči in odstraniti kot nevaren odpadek. Z izpraznjeno embalažo ravnati enako kot s snovjo/zmesjo.

Rok uporabe in shranjevanje

Rok uporabe je naveden na ovojnini.

Vrečke hranite dobro zaprte, v suhem prostoru in pri temperaturi do 30C, ločene od vnetljivih stvari in nedosegljive otrokom.

 

 

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami. Polja označena z * so obvezna!

    1. Roko d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
 

Prijava na e-novice

 

Če želite prejemati naše E-novice

spodaj pripišite svoj E-mail naslov in kliknite gumb: POŠLJI. Na vaš e-mail smo poslali potrditveno sporočilo.

    1. Roko d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.