Podjetje s tradicijo - Na trgu že več kot 25 let
 
Spletna trgovina: 041 606 384 PON - PET: 07:00 - 15:00 ure
SOB: ZAPRTO
 
Trgovina hoče: 02 330 38 25 PON - PET: 07:00 - 18:00 ure
SOB: 08:00 - 13:00 ure 

Nutrilit 250 mL

Koda: 230366

NutriLit hitro nadomesti izgubljeno tekočino in elektrolite ter žival oskrbi s potrebno energijo iz hitro dostopnih ogljikovih hidratov.

Cena:
13,44 €
Zaloga: Na zalogi
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave

NutriLit hitro nadomesti izgubljeno tekočino in elektrolite ter žival oskrbi s potrebno energijo iz hitro dostopnih ogljikovih hidratov.
Prebavni trakt novorojenih telet se šele razvija in je zato tudi bolj občutljiv na različne dejavnike kot so neustrezni mlečni napitek, neprimerna temperatura napitka ali neustrezna higiena napajalnikov in boksov. To lahko privede do prebavnih težav kot so driske, ki pri mladih živalih hitro privedejo do dehidracije. NutriLit hitro nadomesti izgubljeno tekočino in elektrolite ter žival oskrbi s potrebno energijo iz hitro dostopnih ogljikovih hidratov. NutriLi tuspešno zaustavlja driske pri teletih povzročenih zaradi različnih prebavnih težav.

NutriLit s pravo sestavo zaustavlja driske:

  • Sirup jeruzalemske artičoke: vsebuje preibotik inulin, ki stabilizira črevesno floro s spodbujanjem razvoja koristnih bakterij.
  • Elektroliti Na, K, CL: življenjsko pomembni elektroliti poskrbijo za uravnotežen osmotski tlak telesnih tekočin in kislinsko-bazno ravnotežje.
  • Natrijev acetat: deluje kot alkalizator ob pojavu metabolne acidoze, ki je pogosta pri dehidriranih živalih in je potrebna nevtralizacija. Nima negativnega učinka na koagulacijo mleka v želodcu kot ga ima Na-bikarbonat, ki bi lahko še povečal metabolno acidozo.
  • Glukoza: vir hitro dostopne energije za oskrbo oslabljene živali.
Navodila za uporabo: uporabiti v primeru tveganja za pojav driske, v času driske in med okrevanjem po njej.

Teleta: zmešajte 50 ml NutriLita v 2 litra napitka za teleta, dvakrat na dan.

Pujski, jagnjeta in kozlički: kot preventiva v prvih treh dneh življenja ponudite z NutriLitom pripravljen napitek v nizko posodo. Zamešajte 50 ml NutriLita v 2 litra vode. Dvakrat na dan ponudite sveže pripravljen napitek. Živali naj imajo vedno na voljo svežo vodo.

Potrebujete pomoč

Kontaktirajte nas preko telefonske številke ali pa nas obiščite v poslovalnici

 
Pokličite nas:
02 330 38 25
Delovni čas: od ponedeljka do petka: 07:00 - 18:00 ure sobota: 08:00 - 13:00 ure nedelja: zaprto