Podjetje s tradicijo - Na trgu že več kot 25 let
 
Spletna trgovina: 041 606 384 PON - PET: 07:00 - 15:00 ure
SOB: ZAPRTO
 
Trgovina hoče: 02 330 38 25 PON - PET: 07:00 - 18:00 ure
SOB: 08:00 - 13:00 ure 

Ta izdelek ni več na voljo

Travna mešanica MowSaver 1kg

Koda: 250175

Zaloga: Trenutno ni na zalogi
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave

Čudovito je videti zelenice v parkih, javnih vrtovih in ob cestah, še bolje pa je, če ostanejo zelene brez pretiranega truda. Največja priložnost za izboljšave je ravno v zmanjševanju potrebe po vzdrževanju, pri čemer je na prvem mestu košenje.
Pogosto košenje pomeni stroške dela, goriva in odstranjevanja pokošene trave. Družba Barenbrug vam pomaga prihraniti s svojo travno mešanico Mow Saver, ki je revolucionaren nov koncept, zasnovan posebej za uporabo na javnih zelenih površinah.
Poleg tega, da poskrbi za časovne prihranke, mešanica Mow Saver tudi pomaga varovati okolje. Osnova te osupljive inovacije je pametna »nizkoraslost«, ki jo omogoča naša tehnologija zmanjševanja potrebe po košnji (Less Mowing Technology ali LMT). Mow Saver kmalu po setvi oblikuje gladko in gosto zelenico z edinstveno lastnostjo: trava ostane kratka in proizvaja malo biomase (ostankov po košnji), potreba po košenju pa upade za do 35 %. To je zasluga posebne mešanice travnih sort, ki ustrezajo edinstvenemu konceptu LMT.

Njene največje prednosti so:

  • Manj košenja zaradi nižje rasti in počasnejše (ponovne) rasti.
  • Hitro ukoreninjanje trate zaradi hitro kalečih sort.
  • Manj travne biomase pomeni manj košenja, to pa pomeni manj ostankov po košenju.
  • Manjša izguba organskih snovi zaradi redkejše košnje in manjše količine odpadkov po košnji.
  • Travna mešanica Mow Saver občinskim upravam in upraviteljem javnih zelenih površin omogoča, da zagotovijo zelene površine v parkih, javnih vrtovih in ob cestah ter ob tem namenijo precej

Tehnologija zmanjševanja potrebe po košnji

Na podlagi dolgoletnih poskusov na različnih lokacijah so znanstveniki družbe Barenbrug uspeli razviti močne nove sorte, ki dobro vsrkavajo vlago in minerale iz prsti tudi v manj ugodnih pogojih. Ker te sorte odlikujeta tudi nizka rast in sposobnost tvorbe privlačne travne površine, so idealne za tehnologijo zmanjševanja potrebe po košnji (Less Mowing Technology ali krajše LMT) družbe Barenbrug. LMT je odgovor na želje lastnikov in upraviteljev javnih zelenih površin po zmanjšanju potreb po vzdrževanju trate. V zadnjih letih so znanstveniki družbe Barenbrug dosegli velik napredek na tem področju, saj so se osredotočili na spoznanje, da se travne sorte zelo razlikujejo po višini rasti in proizvodnji travnih listov. Naši in neodvisni terenski preskusi v Italiji in drugod so prinesli prepričljive dokaze, da sorte iz ponudbe LMT dosegajo nižjo višino rasti in proizvajajo manj biomase.
Znanstveniki družbe Barenbrug so izbrali nove sorte, ki se hitro ukoreninijo, vendar ob tem ne rastejo visoko in proizvajajo mnogo manj ostankov po košenju skozi celotno rastno sezono v primerjavi s standardnimi sortami. Naša mešanica Mow Saver vsebuje le sorte, ki izpolnjujejo zahteve naše tehnologije zmanjševanja potrebe po košnji (LMT).

Manjše število košenj

Našo travno mešanico Mow Saver odlikujeta nizka rast tako v manj ugodnih klimatskih pogojih kot tudi v glavni rastni sezoni. To lastnost opazimo že na pogled, saj je trava nižje rasti. Stopnja ponovne rasti po vsaki košnji je nižja kot pri standardnih travnih mešanicah.
Meritve so pri terenskih preskusih družbe Barenbrug pokazale, da je trava Mow Saver 14 dni po košnji kar 30 % nižja v primerjavi s standardno travo.
Mnoge občinske uprave so potrebo po košenju doslej dojemale kot neizogiben vidik upravljanja javnih zelenih površin. Čas za košnjo se ponavadi določa vizualno na osnovi višine trave. Raziskave so pokazale, da se košnja travnatih površin pogosto izvaja že takrat, ko je trava dosegla šele dve tretjini svoje idealne višine za košnjo.
Prekomerno pogostost košnje še dodatno spodbuja uporaba hitrorastočih trav. Travo Mow Saver pa zaradi njene nižje rasti in počasnejše (ponovne) rasti po košnji lahko kosimo manj pogosto. Na ta način število košenj v rastni sezoni med marcem in novembrom znatno upade. Pri standardnih travnih mešanicah bo treba v obdobju rasti opraviti vsaj 20 košenj, pri travni mešanici Mow Saver pa le še približno 13. Manjša potreba po košenju pomeni več časa za druga opravila, manjšo obrabo kosilnice in prihranke pri gorivu. To pa je seveda dobra novica za vašo denarnico in za okolje!

Manjša količina ostankov po košenju

Manj pogosto košenje počasi rastoče trave ima neposreden vpliv na količino ostankov po košnji. Preskusi družbe Barenbrug so pokazali, da travna mešanica Mow Saver na zelenicah ali v parkih proizvede 35 % manj listne biomase na leto kot standardna travna mešanica.
Manj biomase pa pomeni tudi manj odpadkov, ki jih je treba odstraniti.
Pravzaprav majhnih količin ostankov po košnji sploh ni treba odstranjevati, saj je mešanica Mow Saver idealna za mulčenje teh ostankov, ki zagotovijo dodatna hranila za travo in prst ter se lepo vključijo v naravni cikel.

Robotske kosilnice

Robotske kosilnice prinašajo prednost rednega košenja, ki zagotavlja stalno prirezovanje in mulčenje drobnih travnih vršičkov, s čimer se izognemo nastajanju večjih količin ostankov po košnji, ki bi jih bilo treba odstraniti.

Manj travne biomase

Kot namiguje že njeno ime, travna mešanica Mow Saver poskrbi za znatne prihranke pri številu košenj in količini ostankov po košenju. Če za ozelenitev športnega igrišča ali javne zelene površine izberete našo novo travno mešanico Mow Saver, bo vaša trata proizvajala do 35 % manj listne biomase v primerjavi s standardno mešanico. Ker s tem odpade tudi potreba po vsakotedenskem košenju, bo za vzdrževanje zadoščalo že 65 % vašega običajnega števila košenj. Vsakotedensko košenje trat in drugih zelenih površin vse od marca do novembra pomeni, da je treba vsako leto kar dvajsetkrat pognati kosilnico. Če pa za trato ali obcestne zelene površine izberete Mow Saver, bo kosilnica v istem obdobju zarohnela le še trinajstkrat, kar je skoraj 35‑odstotno zmanjšanje števila košenj. To pa seveda pomeni prihranek pri času in energiji ter manjšo obremenitev okolja.

Hitro ukoreninjanje

Trava Mow Saver se hitro ukorenini, nato pa ostane kratka, medtem ko druge vrste trave še naprej rastejo in hitreje dosežejo višino za košnjo. Ko se trava Mow Saver ukorenini, se njena hitrost rasti precej upočasni, zaradi česar ne zrase visoko.
Zaradi svoje hitre kalitve in ukoreninjenja Mow Saver kmalu po setvi oblikuje gosto zeleno površino. Gladka zelena preproga pa ni le oddih za utrujene oči, ampak hkrati zavira rast plevela in zmanjšuje potrebo po herbicidih.

Oznaka Green Earth

Poleg tega, da utiramo pot napredka na področju izboljševanja trav, je naš cilj tudi to, da s svojimi raziskavami in razvojem prispevamo k ohranjanju našega zelenega planeta, na katerem bodo tudi bodoče generacije lahko uživale v športu in drugih aktivnostih. Zato smo uvedli oznako kakovosti Green Earth. Ta oznaka kakovosti upraviteljem javnih zelenih površin pomaga uporabljati in upravljati travne površine na bolj trajnosten način. Nosijo jo izključno travne mešanice, ki izpolnjujejo štiri naše stroge zahteve: manjša poraba vode, gnojil in herbicidov ter manjša potreba po košenju. Ker naša travna mešanica Mow Saver izpolnjuje vse te zahteve, si je prislužila oznako Green Earth.

Potrebujete pomoč

Kontaktirajte nas preko telefonske številke ali pa nas obiščite v poslovalnici

 
Pokličite nas:
02 330 38 25
Delovni čas: od ponedeljka do petka: 07:00 - 18:00 ure sobota: 08:00 - 13:00 ure nedelja: zaprto